Niin monessa blogissa on ollut näitä tykkään - en tykkää -listoja, että minunkin piti tehdä oma. Tein tämän, koska tykkään listoista ja koska en tykkää lukea tenttiin just nyt.

En tykkää ihmisten tai eläinten huonosta kohtelusta. Lasten ja eläinten kaltoinkohtelu saa minut kiihtymään sekunnissa nollasta sataan.

Tykkään siitä, että lupaukset pidetään. En tykkää ihmisistä, jotka eivät suostu näkemään asioita kuin yhdeltä (omalta) kannaltaan. Tykkään tasa-arvosta. En tykkää myöhästelijöistä (hihat palaa VR:n kanssa säännöllisin väliajoin).

Tykkään matkustelusta (mulla on mahdollisuus matkusteluun aivan liian harvoin). Tykkään lentokentistä, laivaterminaaleista ja rautatieasemista. En tykkää rautatieasemista, kun siellä pitää odotella myöhässä olevaa junaa (vaikka vain puoli tuntia).

En tykkää ruuanlaitosta, sen sijaan tykkään syödä ulkona. Tykkään yksinkertaisista perusruuista, kuten lihapullista, jauhelihakastikkeesta ja perunamuussista. En tykkää makkarasta tai sianlihasta. Tykkään siitä, että tavarat on omilla paikoillaan. En kuitenkaan tykkää siivoamisesta tai sotkusta.

En tykkää jälkiruuista (kaura-omena-herkkua ja paahtovanukasta ei lasketa!) mutta tykkään tuoreista leivonnaisista. Tykkään irtokarkeista, suklaasta ja lakritsasta eli kaikesta epäterveellisestä.

Tykkään kirjoista ja lukemisesta. Tykkään realistisista rakkausromaaneista (mikä käsite!), hömpästä ja kirjoista, jotka saavat ajattelemaan. Tykkään myös kiinnostavista ja koskettavista tositarinoista. Tykkään historiasta. Tykkään kirjablogeista. Tykkään saada lukuvinkkejä ja erityisesti tykkään keskustella kirjoista.

Tykkään olla ihmisten kanssa. Tykkään myös yksinäisyydestä ja hiljaisuudesta. Tykkään, kun kissa hyppää yllättäen syliin ja alkaa kehrätä. En tykkää kissoista niin paljon, että haluaisin joskus oman.

Tykkään joulusta. Tykkään siinä kynttilöistä, tuoksuista, lahjojen saamisesta ja antamisesta, suklaasta, yhdessäolosta ja joululauluista. En tykkää useimmista jouluruuista. Tykkään äidin tekemästä porkkanalaatikosta ja Saarioisten rosollista (äitien tekemää ruokaa :D).

Tykkään kesästä ja syksystä. En tykkää talvesta ja pakkasesta. Tykkään ukkosesta. Tykkään maata sängyssä ja kuunnella sateen ropinaa ja tuulen ulvomista. Tykkään nukahtaa puhtaiden lakanoiden väliin. Tykkään Helsingistä. Tykkään asua kaupungissa. Tykkään opiskelusta. Tykkään haaveilusta.

Tykkään tosi monesta asiasta, hienoa! Paljon jäi listaamatta, mutta nämä tulivat ekana mieleen. Haluaisin lukea lisää näitä tykkäys-listoja, laittaakahan omianne tulemaan!