Täältä pesee taas Outi Pakkasta, tällä kertaa kuitenkin hieman vanhempaa sellaista. Kissa kuussa on ilmestynyt vuonna 1990, mutta ajankuvaa ei tästä (tai muistakaan Pakkasen kirjoista) juurikaan huomaa.

Päähenkilö Marja Leimo-Nikala on menestyvä putiikinpitäjä, joka on kutsunut joukon ystäviään mökille viettämään keskikesän juhlaa. Kutsuttujen joukossa on myös vanha tuttumme Anna Laine. Ilta alkaa mukavasti syöden ja juoden, mutta pikkuhiljaa tunnelma kiristyy, kun paikallaolijoiden väliltä paljastuu kaikenlaisia jännitteitä. Lisäksi paikalle saapuu tuttava menneisyydestä eikä juhannuspäivä valkene mitenkään auvoisissa merkeissä...

Hyvä kirja oli tämäkin, mutta jostain syystä pidän enemmän Pakkasen uudemmista kirjoista. Pakkanen tekee tässä saman virheen kuin moni aloitteleva dekkarikirjailija (esim. Leena Lehtolaisenen Ensimmäisessä murhassa), sillä Pakkanen ahtaa kirjan täyteen henkilöitä, kaiketi siksi, että murhaajaa olisi vaikeampi arvata. Tulos on kuitenkin usein epäonnistunut, sillä henkilöiden runsaus häiritsee lukijaa, tai ainakin minä menen sekaisin henkilöistä. Tästä pitkä miinus muuten hyvälle kirjalle.