Kun aloin lukea Outi Pakkasen dekkaria Musta aurinko, mulle tuli muutaman ekan sivun jälkeen tunne, että oon lukenut tämän kirjan joskus aiemmin. Hassua kyllä, mutta mulla ei ollut mitään mielikuvaa murhaajasta tai motiivista. Mutta säilyipähän jännitys ainakin loppuun asti...

Suomalainen perhehelvetti leimahtaa liekkeihin öljysheikkien maassa Menestyvä aviopari Henrik ja Laura Sevenius muuttavat miehen työn perässä Abu Dhabiin, Arabiemiirikuntien liiton pääkaupunkiin. Jo Helsingissä, ennen lähtöä, perheen lastenhoitaja Marinda huomaa pariskunnan väleissä jotain outoa. Abu Dhabissa asutaan ja eletään ylellisesti, mutta Henrik ja Laura käyttäytyvät yhä kummallisemmin. Sitten eksoottiseen paratiisiin saapuu läheisiä sukulaisvieraita Suomesta ja kiusalliset salaisuudet ryömivät esiin. Äkillinen kuolemantapaus todetaan tosin onnettomuudeksi, mutta... Tyrmistyttävä loppunäytös esitetään Helsingissä. Paljastuu, että mikään ei ole ollutkaan sitä miltä on näyttänyt.

Tämä ei kyllä ollut ihan parhainta Pakkasta, vaikkei toki huonoinkaan. Eniten pidin kerronnassa siitä, että kirjassa vihjailtiin tulevasta, muttei kuitenkaan paljasteta kaikkea. Miinusta siitä, että kirjan henkilögalleria oli aika tavanomainen.