Merkki päällä on viimeinen Orvokki Aution Armista ja Olavista kertova kirja. Kirjan tapahtumat jatkuvat kymmenen vuoden kuluttua siitä, mihin edellinen osa jäi. Armi ja Olavi ovat tässä osassa virallisesti eronneet, ja Armi on muuttanut lastensa Tiinan ja Lassen kanssa Tampereelle, sillä Olavi jaksaa vielä kaikkien vuosien jälkeen olla mustasukkainen Armista ja kantaa kaunaa heidän erostaan. Armi on halunnut mahdollisimman Olavista, sillä Pohjanmaalla asuessaan Olavi on usein ilmestynyt meuhkaamaan Armin ikkunan alle.

Elämä Tampereella voisi olla muuten hyvin, mutta Armia kaivertaa kariutunut suhde miesystäväänsä Ahtiin sekä välit Tiina-tyttäreen. Murrosikäinen Tiina heittäytyy hankalaksi, lintsaa koulusta, solvaa äitiään sekä käyttää alkoholia. Lisäksi Armille aiheuttaa huolta anoppi, joka puuttuu edelleen Armin lastenkasvatukseen ja on katkera Armin ja Olavin erosta. Kirjan lopussa asiat kuitenkin alkavat mennä parhain päin, kun syy Olavin kaytökseen selviää ja Tiinankin asiat saadaan kuntoon. Elämä näyttää Armillekin aurinkoisen puolensa.

Tämä kirja ja myös koko Pesärikko -sarja oli hyvä. Tämän kirjan kohdalla tosin häiritsi kovasti se, että kirjan tapahtumat olivat kamalan tuttuja. Ehkä sotkin tämän kirjan johonkin muuhun saman tyyliseen teokseen tai sitten olen joskus aiemmin lukenut tämän mutten muista sitä. Harmi vain, että sarja loppui jollain lailla kesken, sillä olisi ollut kiva tietää, miten Armin ja lasten elämä alkaa sujua, lopussa viitattiinkin joihinkin tuleviin muutoksiin Armin kohdalta. Tai ehkä on kuitenkin parempi, että lukijallekin jätetään varaa päätellä asioita eikä kaikkea kirjoiteta valmiiksi auki.