Uni paras lääke on on Kati Rannan esikoisdekkari. Kirjan päähenkilö Pinja Mäntynen luulee suuren tilaisuuden koittaneen, kun hän saa työpaikan sijoittajaviestintätoimisto Visionista. Kova työtahti vaatii pian veronsa ja unelmat upeasta urasta vaihtuvat uupumukseen ja unettomuuteen.

Samaan aikaan Pinjaa askarruttaa hänen isovanhempiinsa liittyvä mysteeri, jolla on juuret syvällä menneisyydessä. Pinjalle selviää, että Ossian Yakowleff -niminen keksijä ammuttiin sotavuosina, kun hän yritti kävellä senaattiin omatekemä pommi mukanaan. Yakowleff halusi menestyä ja jättää jälkensä historianlehdille ja samaa yrittävät Yakowleffin jälkeläiset tänä päivänä. Selviää, että Visionin toimitusjohtaja ja lääkefirman johtaja ovat lanseeraamassa markkinoille potenssilääkkeen, joka onkin tappavan vaarallinen.

Kirja oli lievästi sanottuna sekava. Nykyisyys ja mennyt menivät välillä ristiin niin, etten ollut varma kummasti puhuttiin. Ja kertojatkin tuntuivat menevän iloisesti sekaisin. Välillä melkein luulin päässeeni kärryille, mutta en sitten päässytkään. Jostain kumman syystä tämä tuli kuitenkin kärsittyä alusta loppuun. Enkä todellakaan ymmärrä, miksi tämä on ollut kirjastossa koko ajan lainassa.