Marcus Karpin dekkari Murha meripäivillä sopii ainakin nimensä puolesta luettavaksi näin meripäiväviikonloppuna.

Kirjan päähenkilö Kurt Kopra ansaitsee elantonsa katusoittajana Marskin patsaalla ja tiskaajana ravintola Lehtovaarassa. Entinen taksiyrittäjä on myös Supon nukkuva agentti. Pätkätyön saatuaan Kopra matkustaa Kotkaan.

Murha meripäivillä johtaa Kopran jouluaattona kadonneen insinöörin mysteerin, Norjassa jäätyneen suomalaisnaisen kohtaloon, itävaltalaisen psykiatrin perinnön ja Karhuherra Paddingtonin tassujen jäljille.
Kun Kopra kokoaa murhasarjan palapelin osia ja kerii johtolankojen päitä nippuun, palkittu balettitanssija ojentaa hänelle ratkaisun avaimia Cafe Engelin aamiaisella. Mutta kelpaako valmiiksi katettu pöytä Kopralle, vai sukeltaako omapäinen etsivä savuverhon läpi vaarallisille vesille ja raivaa miinat tieltään?

Joo-o, kaikenlaisia kirjoja sitä tuleekin luettua ja julkaistaankin. Kirja oli todella onnettomasti kirjoitettu ja jotenkin kamalan sekava mitä mielikuvituksellisempien motiivien ja liian monien henkirikosten vuoksi. Luin kirjan harppoen, vaikka olisikin tehnyt mieli jättää näin huono kirja kesken. Kiinnostavana yksityiskohtana voisin mainita kohdat, joissa kerrottiin lyhyesti kirjassa esitellyistä tapahtumapaikoista (Kotka ja Helsinki).