Tämä Robert James Wallerin rakkausklassikko on ollut lukulistallani jo ties kuinka kauan ennen kuin nyt sain sen luettavaksi, kiitos erään toisen bookcrossarin.

Eräänä kesäisenä päivänä 1960-luvun puolivälissä valokuvaaja Robert L. Kincaid saapuu Iowaan, Madisonin piirikuntaan tarkoituksenaan kuvata vanhoja katettuja siltoja. Kincaid on viimeinen cowboy, yksinäinen  oman tiensä valinnut kulkuri, joka valokuvissaan pystyy paljastamaan arkielämän kauneuden. Yhtenä elokuun iltana Kincaid pysähtyy erään maatalon pihaan kysyäkseen tietä Rosemanin sillalla. Neuvojaksi sattuu Francesca, Italiasta sotamorsiammena tuota ja kauan sitten amerikkalaistunut nainen, joka on jäänyt kotiin muun perheen lähdettyä farmarinäyttelyyn.

Tuosta illasta alkaa koskettava rakkaustarina, jonka aitous jää unohtumattomana lukijan mieleen. Robert ja Francesca viettävät yhdessä vain neljä päivää, mutta nuo päivät muuttavat heidän loppuelämänsä. Ulkonaisesti elämä pysyy entisenlaisena, mutta se on kuitenkin saanut uudenlaisen merkityksen.

Ihanan haikea rakkaustarina, jonka tenttikiireistä huolimatta luin muutamassa päivässä. En ole nähnyt elokuvaa enkä tämän kirjan jälkeen tiedä, haluanko. Tätä kirjaa olisi ihana lukea ääneen Sille Oikealla:)