Emily Giffin on melkoisen tuore kirjailija tässä hömppäsarjassa, sillä hänen esikoisromaaninsa Rakkaus lainassa suomennettiin vuonna 2007. En ollut aiemmin kuullut Giffinistä, mutta kun törmäsin tähän Rakkaus lainassa -kirjaan yhdessä divarissa niin päätin kokeilla, miltä sen lukeminen maistuisi. Ainahan uusi hömppä sitä paisi kiinnostaa:) Kirjan valintaan vaikutti myös se, että kansi on hieno (söpön vaalenpunainen) ja päähenkilö on nimeltään Rachel (Rachel on yksi ihanimpia enkunkielisiä nimiä, joita tiedän).

Kirjan päähenkilö on siis nuori Manhattanilla asuva asianajaja Rachel White, joka on koko elämänsä ollut kunnollinen ja tunnollinen. 30-vuotissyntymäpäivänään Rachel kuitenkin tekee kännipäisään emämunauksen päätymällä samaan punkkaan parhaan ystävänsä poikakaverin kanssa. Kyse ei ole kenestä tahansa kundista vaan Dexin on tarkoitus mennä Darcyn kanssa naimisiin syksyllä ja Rachelin on määrä olla häissä kaasona.

Aluksi Rachel luulee, että voi vain kuitata hänen ja Dexin yön kahden humalaisen hairahduksena, mutta pian Rachel huomaa, että hänellä on myös oikeita tunteita Dexiä kohtaan eikä niitä auta turruttaa muiden miesten kanssa. Syyskuiset häät lähestyvät uhkaavasti, ja Rachelin on punnittava tunteitaan ja tarpeitaan niin ystävyyden kuin rakkaudenkin saralla. Tarinan edestessä tulevasta morsiammesta, Darcystä, alkaa paljastua uusia ja yhä yllättävämpiä piirteitä. Darcy ei nimittäin ole aivan niin ihana bestis, kun aluksi on annettu ymmärtää…

Kirja oli sellaista kevyttä hömppää, mutta pidin kirjasta todella paljon. Ainoa miinuspuoli oli se, että arvasin aivan liian aikaisin, miten kirja tulee päättymään. Se ei tosin tämänkaltaisissa kirjoissa liene mikään yllätys… Välillä kirjassa oli myös turhan pitkiä kuvauksia Rachelin ja Dexin salaisista tapaamista, joissa päivä kerrallaan selostettiin kaikki syödyt ruuat jne. Nuo selostukset tuntuivat välillä tympäiseviltä. Kiinnitin kirjassa huomiota siihen, että siinä kiroiltiin välillä aika paljon. Se ei mitenkään haitannut lukunautintoa, mutta tuntui kieltämättä melkoisen huvittavalta, näissä hömppäkirjoissa kun harvoin on tuollaista kielenkäyttöä… Sain muuten lahjaksi Emily Giffinin seuraavan teoksen Rakkauden pudotuspeli, joka käsittääkseni kertoo nyt Darcyn tarinan. Täytyypä ihan mielenkiinnosta lukaista, mitä tuossa kirjassa sanotaan näiden hahmojen kehittymisestä.

Lopuksi siteeraan kirjailija Lauren Weisbergerin mielipidettä kirjasta: “Sinun ei tarvitse himoita parhaan ystäväsi miestä pitääksesi tästä kirjasta (luota minuun)… Tämän kirjan päähenkilöön voi samaistua, ja se on luettava yhdeltä istumalta. Rakastin sitä.”  Niinpä