Vaikka Laura Honkasalosta pidänkin, multa on jäänyt lukematta hänen esikoisromaaninsa Metsästä tuli syöjätär. Asiahan piti tietysti korjata välittömästi.

Kirjan päähenkilö Linnea on joutunut syöjättären kynsiin, sillä isän uusi vaimo Saida haluaisi, että Linnea omistautuu kokonaan hänelle ja unohtaa kaiken entisen. Vaikka oikeus määräsi Linnean äidille, isä ja Saida hakevat Linnean luokseen vaikka väkisin. Kaksi perhettä myrkyttänyt syöjätär ei lannistu vihaa ja katkeruutta lietsomalla, vaan Linnean on tehtävä oma, itsenäinen ratkaisunsa. Kukistuuko syöjätär? Kirjassa seurataan Linnean vaiheita varhaismurrosikäisestä aikuisuuden kynnykselle.

Ensireaktio oli, että kirjahan on ihan samanlainen kuin Honkasalon viimeisin kirja Eropaperit. Tässäkin on hullu äitipuoli, joka esimerkiksi polttaa Linnean vaatteet, ettei tämä vain käytä äitinsä ostamia vaatteita isän ja Saidan luona. Kuten Eropapereissa, tässäkin kirjassa Saida mustamaalaa Linnealle tämän mummoa ja kieltää tätä olemasta mummonsa kanssa missään tekemisissä. Ilmeisesti tämäkin kirja pohjautuu osin Honkasalon omiin kokemuksiin.

Lukiessani en voinut kuin ihmetellä Saidan käytöstä, jolle ei tuntunut löytyvän oikein järjellistä selitystä (vai voiko tuollaisia hirmutekoja edes selittää järjellä?). Mietin oliko nainen oikeasti hullu, katkera, vallanhimoinen, kateellinen miehelleen siitä ettei saanutkaan olla ensimmäinen nainen joka antaa tälle lapsen vai jotain ihan muuta? Ihmettelin Saidan vimmaista halua pitää teinityttöä parhaana ystävänään tyyliin "milloin me ollaan tehty äitien ja tyttärien juttuja? Äidit ja tyttäret ovat parhaita kavereita". Eniten ihmetytti Linnean isän käytös: mieshän oli täysin munaton Saidan edessä. Vaikea kuvitella, että kukaan lastaan rakastava vanhempi antaisi kohdella lastaan noin julmasti. 

Kirja oli hyvin kirjoitettu, mutta ihmettelin aihevalintaan, sillä onhan kyseessä nuortenkirja ja tämä oli nuortenkirjalle aika raskas aihe. Onhan toki ennenkin kirjoitettu tarinoita hurjista äitipuolista, mutta Saida on kyllä ihan omaa luokkaansa.

Metsästä tuli syöjätär voitti kolmannen palkinnon WSOY:n nuortenkirjakilpailussa vuonna 1999.