Iisa on 15-vuotias lukion ekaluokkalainen, jolle tärkeitä asioita ovat musiikki ja oma bändi, kaverit, musiikki, virtuaalimaailma, poikaystävä, sisko ja vielä kerran musiikki. Iisalla on huippuhyvä itsetunto, hän on vahva ja aktiivinen eikä todellakaan välitä muiden mielipiteistä. Pikkusisko Katja on Iisalle todella tärkeä, vaikkeivat he oikeastaan edes ole oikeita siskoja: heillä on sama isä, mutta eri äiti. Koko tyttöjen lapsuuden isä seilasi kahden kodin väliä, kunnes asettui lopullisesti Katjan ja tämän äidin luo. Asia kirvelee Iisaa vieläkin: mitä ihmettä Katja valittaa, kun hänellä kerran on isä. Katja taas kadehtii Iisan poikaystävää, tsiljoonaa ystävää ja vapauttaa. Kaikesta huolimatta tytöt ovat aina olleet ystäviä.

Sitten tapahtuu jotain, joka muuttaa tyttöjen välit: yhden syksyn aikana Katja muuttuu teinikanaidiootiksi, jonka ainoa päämäärä on kiskoa siideriä puistossa ja pukeutua kuin huora. Kaikkein vaikeinta on se, että Katja alkaa laihduttaa itseään luurangonlaihaksi. Katjalla on ongelma, jota vanhemmat eivät halua nähdä ennen kuin on pakko. Sitä ennen pikkuisen Iisan on itselleen kohtuuttoman suuri vastuu Katjan hoidosta.

Laura Honkasalon nuortenkirja Siskoni, enkelinluinen tyttö, ottaa hienosti esille nykyaikaiset laihuusihanteet ja niiden vaikutukset nuoriin tyttöihin sekä vanhempien sokean “eihän meidän lapsi” -asenteen. Kirja sisältää myös paljon painavaa asiaa ja hienoja oivalluksia laihuusihanteista ja muista nykypäivän asioista. Laura Honkasalo on yksi parhaimmista nykykertojista, jonka kirjojen seurassa viihtyy pitkään eikä niihin ikinä kyllästy.

Ehdottomasti lukemisen arvoinen!