Pidätkö Bridget Jonesin päiväkirjasta? Oletko kolmekymppinen citysinkku? Rakastatko kahviloita ja elokuvia? Voisitko puhua ystävättäriesi kanssa tuntikausia miehistä, työstä, elämästä… ja taas miehistä? Jos vastasit johonkin kysymykseen KYLLÄ suosittelen luettavaksi Ninnin päiväkirjaa.

Ninnin päiväkirja on tanskalaisten versio Bridget Jonesin päiväkirja. Ninni on Bridgetin tavoin kolmekymppinen sinkku, jonka elämä pyörii juhlimisen (lue: dokailun) ja miesten ympärillä. Ninni on myös samanlainen sählä kuin Bridget; hän saa tartunnan I love you -tietokoneviruksesta ja lupaa itselleen kerta toisensa jälkeen, ettei juo enää koskaan sekaisin olutta, samppanjaa, konjakkia, giniä, tequilaa sekä puna- ja valkoviiniä. Päiväkirjassa kuvataan Ninnin elämää reilu vuoden ajalta, ja pääasia on kuvata Ninnin ystäviä, sinkkuutta, bileitä, krapuloita, äitisuhdetta ja etenkin miehiä. Verovirasto-juristi, Taidemaalari Samuel, Kurdi Khalim sekä valtava flemming tulevat kirjan aikana hyvin tutuiksi. Ninnin päiväkirjaa on julkaistu alunperin tanskalaisessa Politiken-lehdessä viikottain vuosina 1999-2000. Ninnistä ovat kirjoittaneet toimittajat Henriette Lind, Lotte Thorsen ja Anette Vestergaard.

Ninnin päiväkirjasta on tehty myös elokuva, jonka näin ensin, ja leffa sai tarttumaan myös tähän kirjaan. Ninnin päiväkirja oli ihan mielenkiintoinen lukukokemus, aihepiiriltään ja päähenkilöltään hyvin samantapainen kuin Bridget Jones. Välillä samankaltaisuus häiritsi, kun tiedostamattanikin tein vertailua Ninnin ja Bridgetin välillä. Tosin henkilöiden samankaltaisuus johtui varmasti suurimmaksi osaksi kirjallisuuden lajista. Lukiessani tulin myös miettineeksi, että tällaista samantyyppistä “jatkopäiväkirjaa” olisi mukava lukea suomalaisversiona jostakin omasta lehdestämme. Mikäköhän lehti tarttuisi tähän ideaan ensimmäiseksi?

Kaiken kaikkiaan Ninnin päiväkirja on sitä kevyttä hömppää, johon tietyssä mielentilassa tulee tartuttua usein. Suosittelen kirjaa kaikille, jotka haluavat virkistäytyä hyvän hömpän parissa. Ja saapahan sitä samalla hihitellä Ninnin hölmöille seikkailuille.