Elizabeth Noblen Lukupiiri on kiinnostava romaani kirjoista ja kirjahulluista. Lukupiiri kertoo viidestä naisesta, jotka perustavat yhteisen lukupiirin, jonne he kerran kuussa kokoontuvat keskustelemaan kirjoista ja elämästä ylipäänsä. Romaanissa seurataan naisten elämää vuoden ajalta sekä esitellään naisten lukemia kirjoja.

Lukupiirin henkilögalleria on hömppäviihteelle tavanomainen. Siinä on pari nuorta äitiä, pari keski-ikäistä naista sekä yksi nuori, lapseton nainen. Harriet ja Nicole edustavat kirjassa nuoria äitejä ja vaimoja. Kumpikin kyllä viihtyy lasten kotona kanssa, mutta avioliitossa kummallakin on ongelmia. Harriet ei rakasta aviomiestään Timiä ja haikailee nuoruudenrakastettunsa perään. Nicole taas rakastaa puolisoon ja Gavinkin Nicolea- mutta valitettavasti myös monia muita naisia. Susan ja Polly ovat hieman varttuneempia naisia. Polly on eronnut, kahden nuoren äiti, joka on aloittelemassa suhdetta Jackin kanssa. Kaikki meneekin hienosti, kunnes Pollyn tytär Cressida pamauttaa varsinaisen uutispommin. Susanilla on ihana puoliso ja mukavat pojat, mutta ongelmia tuottaa Australiassa asuva sisar, johon välit ovat lievästi sanoen kireät, sekä dementiaan sairastunut äiti. Lukupiirin viides jäsen, Clare, on nuori kätilö, jonka avioliitto uhkaa kariutua lapsettomuuden vuoksi.

Lukupiiri oli tosi mukavaa ja kevyttä luettavaa, vaikka välillä käsiteltiin myös vakavampia aiheita, kuten lapsettomuutta ja sairautta. Pidin siitä, että jokainen lukupiirikirja esiteltiin aina kunkin luvun alussa, mutta keskustelut näistä kirjoista jäivät aika irrallisiksi ja pinnallisiksi. Tosin jos kirjoista olisi keskusteltu kunnolla, lukijan olisi itse pitänyt tietää kirjoista paljon ja sehän taas ei oikein ole mahdollista. Samoin olisin toivonut, että valitut lukupiirikirjat olisivat liittyneet jotenkin niihin tapahtumiin, joita naiset kokivat. Kirjan loppua kohti keskustelu kirjoista jäi mielestäni vähäisemmäksi, kun pinnalle nousivat naisten omien elämien kiemurat, mutta siitä huolimatta kirja oli hyvä. Kuvaukset lukupiirikirjoista houkutteli minut lisäämään muutaman opuksen mitä luen seuraavaksi -pinoon, joka on jo melkoisen korkea:)

Suosittelen Lukupiiriä jokaiselle kirjojen ja hyvän hömpän ystävälle. Tämä kirja sopii mainiosti vaikka lomalukemiseksi, sillä paksusta opuksesta riittää luettavaa useammallekin päivälle!