Lara Aution työ- ja rakkaussotkut herättivät hilpeyttä Kira Poutasen kirjassa Rakkautta au lait. Edellinen osa päättyi siihen, kun Lara tajusi kirkon ovella rakastavansa toista miestä ja pakeni huntu hulmuten omista häistään. Nyt Laran tarina saa jatkoa kirjassa Rakkautta al dente.

Puoli vuotta peruuntuneiden häiden jälkeen Lara on edelleen rakastunut ujoon Ericiin ja on vakuuttunut, että Eric on viimeinkin se oikea. Kaikki sujuu varsin mallikkaasti, kunnes Eric saa päähänsä raahata Laran Caprille tapaamaan vanhempiaan. Kulttuuritörmäys on melkoinen, kun suomalaistyttö heitetään keskelle värikästä italialaista perhe-elämää. Ilmapiiri on kuitenkin niin inspiroiva, että Lara alkaa vaihteeksi miettiä uutta unelma-ammattia itselleen. Jälleen hän onnistuu sotkemaan työkuvionsa pahan kerran, ja Ericistäkin alkaa paljastua uusia puolia, kun tämä tutustuttaa uuden tyttöystävänsä paikallisen nudistirannan tapoihin.

Tämä oli taas taattua hömppäviihdettä, mutta ei jaksanut naurattaa yhtä paljon kuin edellinen osa. Kesäisessä Italiassa tapahtuva kirja oli kuitenkin nautinnollista luettavaa Suomen paukkupakkasiin. Kirja jäi niin kutkuttavaan kohtaan, että veikkaanpa, että Laran sekoiluista saadaan lukea vielä jatkossa. Innolla jään odottamaan, mikä seuraavan osan nimi voisi olla...