Muistivirhe on Outi Pakkasen toistaiseksi uusin kirja. Päähenkilöinä ovat kaksoset Meri ja Tuuli, jotka eroavat toisistaan kuin yö ja päivä. 

Helsingissä asuva Meri Aalto on alkoholiongelmaansa peittelevä, eronnut juristi ja Berliinissä asuva Tuuli Aalto-Werner leskeksi jäänyt kotirouva. Kaksosina Meri ja Tuuli ovat identtiset, mutta ihmisinä täydellisen erilaiset. Ja erilaiset ovat heidän muistonsakin.

Tuulin talvilomalla Suomessa vanhat asiat nousevat pintaan ja tilanne kärjistyy. Miten saman tapahtuman voi muistaa kahdella täysin vastakkaisella tavalla? Kun toinen naisista katoaa salaperäisesti, ei kukaan tiedä, onko kyseessä rikos, onnettomuus vai tahallinen katoamistemppu. Löytyykö vastaus menneisyydestä? Ainakin ratkaisua miettiessä valmistuu maailman paras bataattikeitto. Sen takaa mysteeriä sivusta seuraava graafikko ja mainio kotikokki Anna Laine.

En kyllä ymmärrä, miksi tämä kirja on dekkari, sillä ruumiita kirjassa ei ollut vaan enemmänkin keskityttiin hämmentelemään ihmissuhdesoppaa. Kirja oli kyllä nopeaa ja viihdyttävää luettavaa kesäpäiviin. Pakkasesta on pikkuhiljaa tulossa yksi viihdekirjailijasuosikeistani!