Vaihteeksi vähän vanhempaa Pakkasta, nimittäin Tarjoilija, pyyhkikää taulu vuodelta 1986. Pakkanen on luonut kirjalleen kutkuttavan tapahtumapaikan, sillä tapahtumat sijoittuvat luokkakokoukseen, missä vanhat jännitteet nousevat pintaan.

Ylioppilaskeväänä he olivat vannoneet, että pitäisivät säännöllisesti yhteyttä, heidän jenginsä ei hajoaisi. Nyt he kokoontuivat ensimmäiseen luokkakokoukseensa, kahdenkymmenen vuoden jälkeen. Paljon on muuttunut, eikä oikeastaan juuri mikään. Luokkakokous sujuu niin kuin pitääkin, ja lopuksi lähdetään jatkoille poliitikko Pertti Pekkalan luokse. Mukana ovat mainostaiteilija Anna Laine, toimittaja Harri Laakso, toimitusjohtaja Elisa Lindh-Lehtinen, kotirouva Riitta Peippo, ranskanopettaja Marjatta Viljakainen, lentovirkailija Tellervo Mäkinen ja tekstiilikauppias Lasse Kallionpää. Pertillä tapahtumat saavat äkkikäänteen, sillä aamulla yksi joukosta löytyy kuolleena ja entiset luokkatoverukset ovat kaikki epäiltyjä. Aamuksi suunniteltu silliaamiainen vaihtuu poliisikuulusteluksi. Kuinka ylioppilaskirjoitusten vuosi liittyy tapahtumiin? Mitä tärkeää tapahtui koulubileissä helmikuun viimeisenä lauantaina vuonna 1965 - ja kenelle?

En jokaisen Pakkasen kohdalla viitsisi toistaa kirjojen hyvyyttä, mutta nämä nyt ovat niin viihdyttävää luettavaa. Vaikka kirja on yli 20 vuotta vanha, ei ajankulua huomaa juurikaan muusta kuin siitä, miten kirjassa kohkattiin uudesta sukunimilaista, elettiin hurjinta Dingo-hysteriaa ja suunniteltiin avustustoimia Etiopian nälänhädän uhreille.