Koko elämä edessä, kunhan vain tietäisi mitä sillä tekisi. Näin pohtii vasta ylioppilaaksi päässyt Susanna Salla Simukan kirjassa Minuuttivalssi. Susanna on kirjoittanut hyvät paperit, on kiinnostunut useasta eri alasta ja soittaa hyvin pianoa, mutta ei siltikään tiedä mitä hän elämältään haluaa.

Susanna on muuttanut yhdessä tyttöystävänsä Kirsikan kanssa Turkuun. Susanna ja Kirsikka ovat aiemmin olleet henkiset identtiset kaksoset, mutta nyt tiiviit välit alkavat rakoilla: Kirsikalla on opiskelukiireensä ja uusia ystäviä, Susanna taas kärvistelee töissä kassalla ja kadehtii Kirsikan vauhdikasta elämää. Naisten rakkaus on koetuksella, mutta voiko mikään sitä enää pelastaa? Minuuttivalssi on jatkoa kirjalle Kun enkelit katsovat muualle.

Pidin tästä ehkä enemmän kuin sarjan ekasta kirjasta. Tässä oli jotenkin enemmän syvällisyyttä, kun käsiteltiin päättämättömyyttä ja koulun loppumisen aiheuttamaa tyhjyyttä. Muutamassa kohtaa Susannan päättämättömyys ja lapsellisuus vähän ärsyttivät, tai ehkä minun oli vain vaikea samaistua Susannan tunteisiin. Kaikesta huolimatta hyvä kirja.