Vuonna 1918 Venäjä kuohui ja heinäkuisena yönä Romanovien tsaariperhe teloitettiin. Mutta entä jos yksi heistä olisi pelastunut? Carolly Ericksonin fiktiivinen romaani Tsaarin tytär kertoo Nikolai II:n ja tsaaritar Aleksandran toiseksi vanhimman tyttären, Tatjanan, lohdullisen selviytymistarinan.

Tsaarin tytär kuvaa elävästi tsaariperheen tyttärien lapsuutta palatsissa pienine kinoineen ja ilonaiheineen. Kirja kuljettaa lukijaansa Talvipalatsin loistosta Siperiaan ja sieltä Jekaterinburgin vankeuteen. Tatjanan ihastumiset, huolet ja unelmat ovat kuin kenen tahansa nuoren tytön, mutta niitä varjostavat Venäjän vallankumous, pikkuveli Aleksein sairaus ja mystisen Rasputinin ilmaantuminen palatsiin. Silmukka kiristyy tsaariperheen ympärillä, mutta yhdelle perheenjäsenelle pako saattaa olla mahdollinen.

Vuonna 1989 Daria Gradov on vanha nainen, joka asuu Kanadassa. Naapureilleen ja lapsilleen hän on venäläinen emigrantti - he eivät tiedä, että elämänsä ensimmäiset 21 vuotta vaatimaton leski oli Tatjana Romanov, Venäjän tsaarin tytär. Vuosikymmenien salailun jälkeen tsaarin tytär päättää kertoa uskomattoman tarinansa.

Huikea kirja! En tiennyt viimeisestä tsaariperheestä ennen lukemista juurikaan muuta kuin Anastasian ja Aleksein ja tietysti olin lukenut perheen karmeasta kohtalosta. Siksi oli virkistävää, että kirjan päähenkilöksi oli valittu vähän tuntemattomampi tsaariperheenjäsen. Kirja oli vauhdikasta ja mukaansatempaavaa luettavaa. Mielenkiintoisin henkilö oli tarinassa vilahdellut Rasputin. Olen aina luullut, että hän oli Romanoveille elintärkeä ihminen, mutta kirjan myötä paljastui, että hän oli tärkeä vain tsaarittarelle ja ainakin Tanja inhosin häntä. Tiedä sitten, mikä oli totuus...

Suosittelen kaikille historiasta pitäville!