Ostin kirjaston poistomyynnistä Virve Sammalkorven kirjan Paula ja Klaus, joka takakannen mukaan vaikutti todella kiinnostavalta. Päähenkilöinä on nimensä mukaisesti pariskunta Paula & Klaus, jotka ovat todellisia juppeja. Klausilla on konsulttifirma ja Paula työskentelee mainostoimistossa copyna. Heillä on kallis ja hulppea kerrostalokämppä arvostetulla asuinalueella (heidän suureksi harmikseen vain toiseksi ylimmässä kerroksessa), he kuuntelevat hienoa musiikkia, syövät hienoa ruokaa, pukeutuvat tyylikkäästi eivätkä voi sietää tavallisia pulliaisia.

Sanna on Paulan vanha lapsuudenystävä maalta, ja Paulan täysi vastakohta. Sanna on ulkoisesti ja sisäisesti vaatimaton, hänen elämänsä iloiksi riittävät vallan mainiosti teekupilliset, tupakka sekä Paulan ja Klausin luksuselämän etäinen ihailu. Kuumana kesänä kaikki muuttuu, kun rakkaus muuttaa Sannan elämän perusteellisesti. Kunnianhimo puolestaan sumentaa Paulan suhteellisuudentajun. Ryhtyessään kohtalokkaisiin tekoihin kumpikaan naisista ei aavista, että kaiken sen jälkeen sitä Paulaa, jonka kaikki tuntevat, ei ole enää.

Kirja oli siinä mielessä mielenkiintoinen, että se eteni välillä tosi nopeasti ja kiinnostavasti. Etenkin kirjan alussa, jossa käsiteltiin yksinomaan Paulan ja Klausin hulppeaa elämää, oli tosi hauska ja luin sen tosi äkkiä. Jutut oli välillä aika absurdeja, mutta ehkä on oikeastikin olemassa ihmisiä, jotka laskevat naapureiden öisiä vessakäyntejä ja ovat valmiita mihin tahansa saadakseen viimeisen pähkinäleivän… Puolessa välissä kirja taas mateli eteenpäin ja sai levätä monta päivää ennen kuin tartuin siihen uudestaan. Loppu taas tuli luettua yhdellä kertaa, niin koukuttavasti se oli kirjoitettu. Oli pakko saada tietää, miten Paulan ja Sannan suhde siitä jatkuu.

Eli sanalla sanoen: hyvä kirja. Suositelen!