Näin kesäisin tekee mieli lukea kaikkea höpöhöpö -kirjallisuutta ja mikäs siihen sopisikaan paremmin kuin Johanna Marttilan Hannin majatalo, jonka nappasin mukaani kirjaston poistomyynnistä. Hannin majatalo on muuten kaksiosaisen Hanni -sarjan eka osa.

Kirjan päähenkilö Hanni on pienen Anni-tytön yksinhuoltaja-äiti, joka työskentelee pienellä palkalla tarjoilijana. Yllättäen Hanni saa kirjeen, jossa kerrotaan, että Hanni on perinyt kaukaisen sukulaisensa suuren maatalon Hämeestä. Hanni pakkaa Annin muuttoautoon, ja suuntaa kohti syrjäistä maaseutukylää aikomuksenaan perustaa tyhjiin huoneisiin vanhusten täysihoitola. Avuksen Hanni saa remppahommiin reippaan Hessun, ja heidän välilleen kehittyy pienoinen romanssi. Kuviot sotkee Hannin eksä, joka kuvittelee Hannin olevan miljoonaperijätär. Hessu lähtee livohkaan, mutta eipä Hannikaan odottele miestä kotiin kädet ristissä. Ja nyt kukaan ei arvaa, miten tämä tulee päättymään:)

Juonihan tässä kirjassa oli melkoisen älytön, mutta sehän kuuluu tähän lajiin. Kaikkien siirappisten juonenkäänteiden jälkeen kirja on kuitenkin pohjimmiltaan melkoisen arkinen. Sormet loppuivat kesken, kun yritin laskea kuinka monta kertaa kirjassa vaihdettiin vaippaa ja juotiin päiväkahveja. Jos pidät Marttilan Helkala -sarjasta, niin tykkäät takuuvarmasti tästäkin!