Anja Gustafssonin esikoisteos on perinteinen arvoitusdekkari, jonka aiheena on perinnön nostattama ahneus ja omistamisen intohimo.

Eläkkeellä oleva historianopetteja Paula Roos alkaa epäillä, onko hänen kotitalossaan Helsingin Kruununhaassa sattunut kuolemantapaus sittenkään itsemurha. Hän alkaa etsiä tietoja kuolleen Eija Wibeliuksen menneisyydestä. Epäily vahvistuu ja hän ihmetteleekin, mikä osuus tapahtumissa on vainajan asunnosta kadonneella arvokkaalla lipastolla. Miten tapahtumiin liittyvät vainajan serkku Pipsa Aholin ja hänen miehensä?

Kun Tammisaaresta löydetään kuollut nainen, jolla näyttää olleen yhteyksiä Eija Wibeliukseen, Helsingin ja Tammisaaren poliisit alkavat tutkia Wibeliuksen kuolemaa uudelleen. Tutkimuksissa Paulan Roosin löydöillä ja havainnoilla on tärkeä sija.

Kirja oli kepeää joululukemista, ja etenkin tekijän taiteen ja antiikin tuntemus toivat tarinaan mielenkiintoisen lisämausteen. Paikoin teksti oli hieman puisevaa, mutta annettakoon se anteeksi esikoiskirjailijalle. Toivotavasti Paulan tarina saa vielä jatkoa.