Outi Pakkasen dekkarissa Talvimies Anna Laine on saanut kuvittaakseen naistenlehden jatkiksen. Etsiessään sopivaa kuvaa hän päätyy Niklas Södermanin taiteilijatarvikeliikkeen nettisivulle, jonne kauppias on pannut myös oman kuvansa. Kesän viimeisenä helteisenä iltana Storyvillen terassilla Anna tunnistaa Niklaksen – ja on mennyttä ensi silmäyksellä.

Tapaaminen johtaa kiihkeään suhteeseen. Anna kokkaa rakkaalleen herkkuja ilta illan jälkeen, ja jos ei kokkaa, suunnittelee uusia reseptejä ja ihanaa tulevaisuutta. Jossain sisimmässään hän tietää, että kaikki ei ole ihan sitä miltä näyttää – kunnes eräänä päivänä Niklas löytyy murhattuna asunnostaan uudessa Kampissa. Kaikenlaista alkaa paljastua niin Niklaksen elämästä kuin muistakin ihmisistä Annan ympärillä.

Miten liittyvät toisiinsa vaatesuunnittelija Luna Sateenkaari, stailisti Kim Holma, muuan viimeisillään raskaana oleva Marimekon myyjä ja tämän aviomies tai Niklaksen kaksi entistä vaimoa? Puhumattakaan kypsaviini.com-deittipalvelussa chattailevista Roi Soleilista ja Miausta, joiden viestit jatkuvat, vaikka toinen on mitä ilmeisimmin kuollut.

Jos kirjaa pitää kuvailla yhdellä sanalla se sana on koukuttava; niin mielenkiintoiseksi kirja on rakennettu. Kirjassa seurattiin vuoron perään Annan ja Niklaksen sekä salaperäisten chattailijoiden tarinaa, joten kirjaa piti ahmia, että saisin selville miten Annan ja Niklaksen suhde etenee ja keitä salaperäiset chattaajat ovat. Myös Marimekon myyjä Sini oli mielenkiintoinen hahmo, sillä hänen käytöksessään oli koko ajan jotain perin hämärää...

Talvimies kuuluu ehdottomasti Pakkasen parhaimmistoon!